Tajne iskusnih poslastičara: Jednostavni TRIKOVI I SAVET za još ukusnije torte i kolače

Jelena Knežević

24. 05. 2023. 000000 15:30

Foto: Shutterstock

Teško je zamisliti domaće torte i kolače bez jaja, margarina ili oraha. Ako pravite poslastice sa ovim namirnicama, važno je da ih izvadite iz frižidera nekoliko sati pre upotrebe. Jaja će se lakše umutiti i bolje narasti ukoliko nisu hladna, naročito ako idu u koru za tortu.

Lakše i brže umutićete i margarin, ako je pre toga bio na sobnoj temperaturi. Fil će imati kremastu strukturu i jednostavnije će se sjediniti sa ostalim sastojcima.

Ukoliko u kolač ili tortu stavljate orahe, kulinarski majstori savetuju da ih pre toga prosušite u rerni na tihoj temperaturi.

S druge strane, nije svejedno ni kako sečete tortu. Dobićete lepe i pravilne parčiće ako posle svakog reza nož kratko spustite u hladnu vodu. Ali ovo pravilo ne važi za sečenje kremastih torti, u ovom slučaju nož bi trebalo nakvasiti toplom vodom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU