Neodoljiv spoj LEŠNIKA, KEKSA I ČOKOLADE: Kuglice koje nećete moći da prestanete da jedete (RECEPT)

Jelena Knežević

22. 05. 2023. 000000 21:00

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

- 200 g pečenog lešnika

- 150 g keksa s lešnikom

- 250 g čokoladnog krema po želji

Za glazuru:

- 200 g čokolade

- 2 kašike ulja

- 50 g pečnog lešnika

Priprema:

Sameljite zajedno lešnik i keks (napolitanke), prebacite u veću posudu, pa dodajte 250 g omekšalog čokoladnog krema. Dobro sjedinite i stavite na sat vremena u frižider da se stegne.

Zatim od mase pravite kuglice, koje ćete ređati na tacnu i vratiti u frižider. Otopite čokoladu s uljem, dodajte blendirani lešnik i ostavite oko 10 minuta da se prohladi.

Kuglice iz frižidera umačite u čokoladu, sa njih otresite višak glazure, ređajte ih na pek-papir, papir prebacite na tacnu i samo ih sa njega svucite na tacnu. Opet vratite u frižider. Stegnute bombice kasnije ubacite u korpice.

Ako želite, u svaku kuglicu možete da stavite po jedan ceo lešnik, kako bi lepše izgledale u preseku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU