Omiljeni jutarnji napitak Kejt Midlton: Potrebno vam je 15 minuta za pripremu, a evo šta sve sadrži

Kristina LJubisavljević

27. 05. 2023. 000000 15:30

Foto: Profimedia

NJeno omiljeno zdravo piće sadrži, između ostalog, kelj, spirulinu, maču, spanać, rimsku zelenu salatu i voće. Bivša kraljevska nutricionistkinja Dženifer Hanvej govorila je o prednostima ovog zelenog smutija, rekavši da može da pomogne u "postizanju boljeg izgleda kože".

- Možete potrošiti stotine i stotine funti na tretmane kože, proizvode i negu lica, ali ako se ne hranite kako treba, nikada nećete moći da iskoristite njene prednosti, jer mi smo ono što jedemo - objasnila je ona i dodala:

- Razmišljajte o svojoj ishrani kao o gradivnim blokovima vašeg tela. Ishranom je definitivno moguće postići bolju i zdraviju kožu.

Nutricionistkinja je istakla da smuti koji Kejt pije ima mnoštvo antioksidanata, vitamina, minerala i vlakana.

- Sve od kelja do lisnatog zelenila je zaista odličan izvor hranljivih materija. Ovaj smuti je prepun antioksidanata koji se bore protiv oštećenja slobodnih radikala i toksina iz životne sredine koji kradu naš prirodni sjaj - rekla je Dženifer.

Stručnjaci su podelili recept za zeleni smuti sa kruškom, đumbirom i avokadom koji može pomoći ženama da postignu prirodni sjaj i ostanu u dobroj formi. Zdravi smutiji mogu da smanje potrebu za grickanjem između obroka, tako što čine da se duže osećamo sitim.

Zeleni smuti sa kruškom, đumbirom i avokadom

Sastojci:

  • 200 ml kokosove vode
  • Pola oljuštenog avokada
  • Jedna zrela kruška sa semenkama, iseckana
  • Jedna kašika sveže ceđenog soka od limuna
  • Jedna šaka spanaća
  • Jedan cm korena đumbira, iseckanog
  • Dva sveža korijandera, po želji

Vreme pripreme: 10 minuta

Vreme kuvanja: pet minuta

Priprema:

Ubacite sve u blender za smuti i umutite.

Uz ovaj smuti, Kejt za doručak voli da jede ovsenu kašu koja je dugo drži sitom i daje joj dovoljno energije za sve obaveze oko troje dece i kraljevskih dužnosti, ali i za vežbanje.

"Ovas može biti odlično gorivo za vežbanje, jer oslobađa energiju tokom celog treninga", objasnili su nutricionisti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU