Neobična sarma sa slatkim kupusom: Evo kako možete da je spremite na potpuno drugačiji način (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

28. 05. 2023. 000000 09:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 glavica kupusa
  • 300 g svinjskog mlevenog mesa
  • 1 par belog pileećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica slatke ml paprike
  • malo biberta i suvog začina
  • 50 gr opranog pirinča
  • 1 jaje
  • ulje
  • malo suve slanine
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • 100 ml vode
  • 1 paradajz na kolutove

Priprema:

Samleti oba mesa, dodati seckan crni crni i beli luk,dodati papriku, biber, začin, pirinač, jaje isve izjednačiti. 

Kupusu izvaditi koren, pa ga popariti na 2-3 minuta u kipepoj vodi i razvojiti listove. Odstraniti korenčiće, pa uvijati sarmu.

Ređati u šerpu, staviti malo masti i kuvan paradajz 1:1 i malo listova suve slanine. Poklopiti pa u vruću rernu na 220 stepeni da uvri tečmost i zapeče se oko sat vremena. Savršenstvo ukusa...Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU