Pohovane tikvice sa kačkavaljem: Hrskav i ukusan obrok gotov za 15 minuta (RECEPT)

Jelena Knežević

29. 05. 2023. 000000 19:30

Foto: Shutterstock

Tikvice se mogu pripremiti na mnogo načina. Ovo povrće obiluje hranljivim i korisnim sastojcima, a za minimalno utrošeno vreme možete pripremiti od njih preukusan obrok za celu porodicu.

Sastojci:

  • 1 veća mlada tikvica (ili nekoliko manjih)
  • 3 jaja
  • so
  • 3 kašike prezli
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika griza
  • 4 kašike susama
  • malo mlevene paprike
  • malo kačkavalja

Priprema:

  1. Tivice isetice na tanje listove i posolite. Ostavite tako posoljene 15-20 minuta, a potom icedite višak tečnosti.
  2. Jaja umutite u činiji. U drugoj posudi dodajte prezle, brašno, griz, pola susama i mlevene paprike. Sve izmešajte.
  3. Tikvice ubacite u mešavinu sa prezlama, grizom i ostalim sastojcima, a potom u jaja. Do utroška materijala ubacujte tikvice, pa na kraju pospite drugu polovinu susama i narendajte kačkavalj.
  4. Tako pripremljene tikvice ubacite prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni i pecite ih oko 15 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU