Forbs se oglasio: Ovo je NAJBOGATIJA GLUMICA sveta, koja bogatstvo nije nasledila...

Magazin Praksa

02. 06. 2023. 000000 13:30

Foto: Profimedia/Shutterstock

Ona je i zvanično postala najbogatija samoostvarena glumica na svetu.

Časopis Forbes objavio je listu najbogatijih žena u Americi, na kojoj je Riz Viterspun zauzela 59. mesto, između Doli Parton i Barbare Strajsend. S neto vrednošću procenjenom na 440 miliona dolara, 47-godišnja Viterspun dokazala se kao vrlo sposobna poslovna žena u poslednjih nekoliko godina. 

Uspešna poslovna žena 

2016. godine osnovala je medijsku firmu ''Hello Sunshine'', koja je producirala nagrađivane filmove i TV emisije, uključujući ''Gone Girl'', ''Big Little Lies'', ''Daisy & The Six Little Fires Everywhere''. 

Riz je u to vreme bila frustrirana ulogama koje su joj dolazile, pa je s producenticom Brunom Papandreom odlučila pokrenuti produkcijsku kuću ''Pacific Standard'', sada ogranak ''Hello Sunshinea''. 

" Mislim da je to doslovno bio jedini studio koji je imao projekt za glavnu žensku ulogu stariju od 30 godina", rekla je glumica za časopis Variety, dodajući: "Pomislila sam: ‘Moram početi ozbiljno raditi.’'

Glumica je 2021. godine prodala firmu ''Hello Sunshine'' medijskoj kući koju podržava Blackstone za 900 miliona dolara!

" Pokrenula sam ovu firmu kako bih promenila način na koji se žene prikazuju u medijima. U poslednjih nekoliko godina gledali smo kako naša misija napreduje kroz knjige, TV, film i društvene platforme", izjavila je tom prilikom u saopštenju za javnost. 

Glumica još uvek poseduje oko 18 posto udela u firmi, a osim toga pokrenula je i književni klub - Reese's Book Club, koji je stekao reputaciju jačanja karijere ženskih autorki. 

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Jedna od najplaćenijih TV glumica 

Osim toga, Viterspun je takođe jedna od najplaćenijih TV glumica, koja je, prema Forbsu, dobila 1.2 miliona dolara za glavnu ulogu, i produkciju svake epizode '' The Morning Show''.

Prema ''Celebrity Net Worthu'',Viterspun je obično zarađivala minimalno 15 miliona dolara za svaki film snimljen između 2001. i 2012. godine, s ukupnom zaradom od 250 miliona dolara na filmovima.

Iako još nije poznat datum izlaska, priprema se treći nastavak hit filma ''Plavuša s Harvarda'' koji bi glumicu mogao pogurati na još bolje mesto Forbsove liste.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU