Jednostavan način da se rešite UPORNOG KAMENCA u kupatilu

Kristina Malešević

04. 06. 2023. 000000 17:30

Foto: Shutterstock

Iako je slavine lako isprati uz pomoć same kupke ili sapuna, i dalje često zaboravljamo da očistimo glavu tuša. Na glavi tuša se nakupljaju milioni bakterija kojima se onda umivamo. Pored toga, kreč začepljuje rupe, a pritisak vode se smanjuje. Iz tog razloga stručnjaci preporučuju temeljno čišćenje mlaznice najmanje jednom mesečno, a nakon svakog tuširanja obrišite je suvom krpom.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Stručnjaci za čišćenje podelili su jednostavan i veoma ekonomičan lajf hak koji će metalnim slavinama, mlaznicama i ventilima vratiti nekadašnju čistoću. Da biste to uradili, potrebno je da pripremite rastvor sirćeta i vode u razmeri jedan prema jedan i potopite mlaznicu i tapkajte u njoj pola sata ili sat.

Pročitajte još: Ojačajte stabljiku ORHIDEJE preparatom sa belim lukom (RECEPT)

Ako nije moguće ukloniti uređaj, onda se rastvor može sipati u zapečaćenu plastičnu vreću i staviti na mlaznicu ili slavinu. Važno je da proizvod pokrije tačno rupe na glavi tuša.

Nakon što vreme prođe, isperite metal pod tekućom vodom i prošetajte njegovom površinom starom četkicom za zube. I na kraju osušite papirnim ubrusom. Takav tretman se može obaviti jednom mesečno.

Bonus video: