Spremite baklavu po baka Jelinoj recepturi: Neponovljivog ukusa i vrlo jednostavna za pripremu - Svi će tražiti parče više (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

04. 06. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam provereno dobar recept za baklavu. Niko neće moći da joj odoli ovako spremljenoj.

Potrebno je:

  • 250-300 gr ml oraha
  • maslac ( ili 100 ml maslinovog ulja)
  • 500 gr tankih kora

Za preliv:

  • 300 gr šećera
  • 200 ml vode
  • 1/2 limuna na krugove
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

  1. Tepsiju premazati uljem, pa staviti prvu koru, dodati drugu koru, pa odozgo posuti šaku mlevenih oraha, zatim opet kora premazana, pa druga kora premazana i ponovo šaku oraha rasporediti i tako do kraja. Završiti sa dve kore premazane.
  2. Oštrim nožem iseći na kocke i peći na 200 stepeni oko 30 minuta. U šerpu staviti šećer i vodu, dodati limun isečen na krugove i vanilin šećer.
  3.  Ostaviti da vri 5-6 minuta dok se ne pretvori u sirup. Čim se pita ispeče preliti je i ostaviti da se ohladi i upije. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU