Vreme je da isprobate pileće ražnjiće sa kurkumom i ananasom: Neobičan spoj ukusa koji će vas osvojiti na prvi zalogaj (RECEPT)

Jelena Knežević

06. 06. 2023. 000000 13:00

Foto: Shutterstock

Ukoliko još nemate ideju šta da spremate za ručak, onda je ovo pravi recept za vas. Iskočite iz ustaljenih okvira i isprobajte nešto drugačije.

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • kašika kurkume
  • komadić đumbira
  • pola kašičice mlevene paprike
  • 500 g pilećeg filea
  • 250 g ananasa
  • sok od pola limuna
  • so, biber, mirođija

Priprema:

  1. Pomešajte izrendani đumbir, kurkumu, mlevenu papriku, limunov sok, so, biber i malo maslinovog ulja.
  2. Pileće meso isecite na kockice, pa ostavite u marinadi da odstoji oko pola sata.
  3. Potom uzmite štapić za ražnjiće i naizmenično ređajte piletinu i ananasz. U tiganju propržitedok ne porumeni sa obe strane.
  4. Pospite mirođijom i poslužite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU