Princ Hari otkrio nepoznate detalje na sudu u Londonu: "Plašio sam se da ću biti izbačen iz kraljevske porodice..."

Kristina LJubisavljević

06. 06. 2023. 000000 17:30

Foto: Profimedia

Hari je danas u Londonu bio na suđenju protiv novinske grupe Miror. U svom pismenom podnesku sudu, on opisuje život koji je imao dok je njegovo ime bilo stalno u britanskim novinama, kaže da je bio ispunjen paranojom i da nije znao da li da veruje svojim prijateljima i porodici.

On je danas otkrio da se plašio da će biti "izbačen iz kraljevske porodice" zbog glasina da je major Džejms Hjuit njegov otac.

- Svaki put kada sam izlazio iz aviona ili ulazio u auto, gledao sam u retrovizor, da tako kažem. Očekivao sam da će me neko ko se sakrio u žbunu pratiti.  Sve je izgledalo kao da sam pod 24-časovnim nadzorom. Počinjete kao prazno platno dok oni utvrđuju kakva ste osoba i kakve probleme i iskušenja možete imati. „Oni tada počinju da vas teraju da igrate ulogu ili uloge koje im najviše odgovaraju i koje prodaju što više novina, posebno ako ste „rezervni” „naslednik”, „plejboj princ“, „neuspeh“, „otpao“ ili, u mom slučaju, „debeo“, „varalica“, „maloletni pijanac“... - pisalo je u Harijevom saopštenju piše Metro.

hari je objasno da je tek sa 30 godina shvatio da je major Hjuit upoznao princezu Dajanu tek nakon rođenja princa Harija.

- U to vreme nisam zapravo bio svestan da moja majka nije upoznala majora Hjuita pre mog rođenja. Ova vremenska linija je nešto o čemu sam saznao tek oko 2014. godine -  objašnajva Hari i dodaje da su glasine bile veoma štetne za njega, a kako kaže, plašio se bi zbog takvih glasina mogao da bude "izbačen iz kraljevske porodice".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU