Krofne spremljene po receptu naših baka: Objašnjen svaki korak, pa uspeva i onima manje veštim u kuhinji (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

07. 06. 2023. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za vazdušaste i mekane krofne.

Potrebno je:

  • 15 gr kvasca
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica šečera
  • 2 jaja
  • 1 kockica maslaca
  • korica limnuna
  • 3 lončeta od 200 g brašna

Priprema:

  1. Izmrviti kvasac sa malo vode i šećerom. Umutiti jaja sa žicom, dodati kvasac, maslac, malo soli, koricu limuna i brašno.
  2. Zamesiti glatko teso i ostaviti da malo poraste. Podeliti na kvadrate, pa saviti u loptice i staviti na papir za pečenje.
  3. Ostaviti opet da malo naraste i pržiti. U ulje spuštati krofne zajedno sa papirom, pa papir vaditi posle par sekunde. Okrenuti kad  porumeni.
  4. Vaditi rešetkastom kašikom na papir da upije višak masnoće. Posuti vanilom i prahom šećera. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU