Pečurke punjene orasima i krem sirom: Brzo i lako do obroka nešto drugačijeg ukusa - Možete ga služiti i kao predjelo i kao glavno jelo (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

10. 06. 2023. 000000 11:30

Foto: Youtube/printscreen/ Downshiftology

Kada vam je potrebno brzinsko, a ukusno jelo, onda su punjene pečurke pravo rešenje. NJih možete da punite raznim nadevima, a naš predlog je ovaj sa krem sirom, parmezanom i orasima. Punjene pečurke su baš jednostavne, a sastojci uglavnom nisu skupi. Mogu da se jedu za doručak, ručak, večeru ili kao slavsko predjelo. Uživajte! 

Sastojci:
20 pečuraka
2 kašike putera
2 čena belog luka
1/2 crnog luka
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
110 g krem sira
1/3 šolje parmezana
1/3 šolje seckanih oraha 
1/4 šolje sitno seckanog svežeg peršuna

Priprema:

Jednu kašiku parmezana i jednu kašiku oraha ostavite sa strane. Pečurke očistite i uklonite peteljke. Peteljke sitno iseckajte, pa ispržiteu tiganju u kojem ste istopili puter. Zatim dodajte mleveni beli luk, posolite i pobiberite, pa ostavite još par minuta. Sklonite sa šporeta. U drugoj posudi pomešajte krem sir, parmezan, seckani peršun i orahe. Dobro sjedinite, pa napunite pečurke i ređajte u nauljenu tepsiju. Pospite seckanim orasima i parmezanom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta. Gotove pečurke ukrasite peršunom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU