"Najveći sam bol imala nakon "Boljeg života"": LJiljana Stjepanović otkrila da joj je uloga u seriji donela neprijatnosti - "Taksista nije hteo da me primi"

Jelena Knežević

19. 06. 2023. 000000 11:00

Foto: TANJUG / TANJA VALIC

LJiljana Stjepanović rođena 15. juna 1952. godine je u Beogradu. Proslavila se brojnim ulogama u kultnim ostvarenjima jugoslovenske i srpske kinematografije poput "Boljeg života", "Srećnih ljudi", "Tajne porodičnog blaga", "Stižu dolari", "LJubavi , navike i panike", "Selo gori, a baba se češlja" i mnogim drugim.

Iza sebe ima blistavu karijeru, ali otkriva da ju je publika u nekim situacijama suviše poistovećivala sa određenim ulogama i zbog toga je doživljava neprijatne situacije:

"Najveći sam bol imala nakon 'Boljeg života'. Zaustavila sam, recimo, taksi, taksista nije hteo da me primi, rekao mi je 'takvog skota imam i kod kuće'. Ali ne pomaže kada kažem da nisam ja takva. Prosto, ljudi te identifikuju sa glumcima koje igraš", ispričala je u emisiji "Sceniranje" na "Kurir" TV. U ovoj seriji ona je igrala ljubavnicu Božidara Soldatovića Jataganca (Josif Tatić).

Legendarna glumica prisetila se početaka karijere i velike podrške koju joj je dao reditelj Aleksandar Aca Đorđević.

"On mi je rekao 'mala, ti si danas moja brigadirka'. Bez obzira na to što sam igrala u komedijskom pozorištu, on mi je dao dramsku ulogu, ženu Đure Jakšića, Tinu Jakšić, ženu koja se pojavljuje mrtva sa četvoro mrtve dece. Nikad me nije izneverio, sve do svoje smrti, nažalost. Sama priča je bila dirljiva, ušla sam sa suzama, pozvao me je na stranu i rekao 'mala, ne treba ti da plačeš, nego publika'. I to je meni ostalo 'za vijek vijekova', emociju pokaži, ali suza nije presudna".

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU