Pravo je vreme da probate NEMAČKU PITU: Glavni sastojak su breskve, a ukus je božanstven (RECEPT)

Jelena Knežević

21. 06. 2023. 000000 18:00

Potrebno je:

- 500 g breskvi

- 3 jajeta

- šolja šećera( 180 ml)

- šolja brašna

- šolja griza

- šolja jogurta

- 1/2 šolje ulja

- kesica praška za pecivo

- šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Umutite belanca sa šećerom, zatim dodajte jedno po jedno žumance, neprestano muteći. U činiji pomešajte brašno, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo, pa dodajte smesi sa jajima, potom sipajte jogurt i na kraju ulje. Dobro promešajte i sipajte smesu u podmazan pleh. Preko poređajte isečene breskve. Kolač pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko pola sata. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU