Posni đuveč pun sočnog povrća: Brz, hranljiv i lagan letnji ručak (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

24. 06. 2023. 000000 08:30

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za posni đuveč. Ako postite ili nemate nikakvu ideju šta viste spremali, recept je savršena opcija.

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 4 sveže paprike
  • 2 veća paradajza
  • 2 mlada krompira
  • 50 gr opranog pirinča
  •  ulje, začin so
  • 3 čena bečog luka

Priprema:

  1. Na ulju propržiti seckan luk, pa dodati papriku na krugove.
  2. Kad se i ona proprži, dodati na kockice krompira i oljušten paradajz.
  3. Ubaciti opran pirinač suvi začin seckan beli luk i peršunov list.
    Sve izjednačiti i staviti u rernu na 210 stepeni 30 minuta.
  4. Ostavite malo tečnosti, kad se ohladi zgusne se.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU