Trikovi Džejmija Olivera za NAJUKUSNIJU PASTU: Ključna stvar je u odabiru i kombinaciji začina

Jelena Knežević

25. 06. 2023. 000000 17:30

Foto: Profimedia

Džejmi Oliver, poznati britanski kuvar i strastveni pobornik svežih i kvalitetnih sastojaka, deli svoju tajnu za savršeno ukusne paste - pravilno začinjavanje i izbalansiranje ukusa.

Ključna stvar kod pripreme paste je pravilan odabir i kombinacija začina. Džejmi preporučuje korišćenje svežih začina, kao što su bosiljak, peršun, origano ili ruzmarin, jer oni daju intenzivnije arome i svežinu jelima. Međutim, važno je voditi računa o pravilnom doziranju začina kako ne bi preovladali i prekrili prirodne ukuse ostalih sastojaka.

Takođe, jedan od ključnih sastojaka koji Džejmi ističe je beli luk. On je poznat po svom jakom i karakterističnom ukusu, ali je važno pravilno ga upotrebiti. Džejmi preporučuje da beli luk sitno iseckate ili protisnete kako biste otpustili njegove arome, ali izbegavajte prepečenje jer može postati gorak. Pravilan balans belog luka će obogatiti ukus paste bez da ga preplavi.

Osim toga, naglašava važnost korišćenja kvalitetnih maslinovih ulja. Ona ne samo da dodaju bogatstvo ukusa, već i omekšavaju teksturu paste. Takođe savetuje da maslinovo ulje dodate u sos dok je još na šporetu kako bi se bolje sjedinilo sa ostalim sastojcima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU