Najjednostavniji i najbolji ručak: Krompir sa pavlakom, prste da poližeš (RECEPT VIDEO)

Magazin Praksa

27. 06. 2023. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

600 gr krompira
1 koren celera
1 struk mladog luka
2 paprike
250 gr kisele pavlake ili za kuvanje
100 ml mleka
2 jaja
100 gr rendanog kačkavalja
začin so ml biber
4 čena belog luka

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:
Iseći na krupnije luk i papriku pa propržiti na ulju i malo posoliti. Krompir i celer iseći na krugove, dodati začin i ml. biber, ulje, i sve izjednačiti. 
Pola krompira poređati u podmazan pleh, pa istresti pržen luk i papriku. Odozgo poređati drugu polovinu krompira.

Preliti sa kiselom pavlakom i kačakavaljem. Peći na 220 stepeni C 50 - 60  minuta. Služite toplo - vrhunski ukus i kvalitet.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU