Domaći puding ukusniji od kupovnog: Pripremite neodoljivu poslasticu u nekoliko koraka (RECEPT)

Jelena Knežević

29. 06. 2023. 000000 19:30

Foto: Profimedia

Potrebno je za karamel:

- 120 g šećera

- 2 kašike vode

Još:

- 3 jajeta

- 500 ml mleka

- 50 g šećera

- kesica vanilin šećera

- kašičica gustina

Priprema:

Šećer sipajte u šerpu, dodajte vodu, pa kuvajte dok ne porumeni, odnosno dok ne dobijete karamel. Dok je vruć pažljivo sipajte u posudu ili činiju po izboru. U šerpu sipajte mleko, zagrejte ga, ali da ne proključa, pa ga sklonite sa šporeta. Pomešajte šećer, vanilin šećer i gustin, pa dodajte u toplo mleko i dobro promešajte. Smesu sipajte u činiju preko karamela, stavite u pleh u koji ste sipali vodu i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni, oko 50 minuta. Ostavite poslasticu da se dobro ohladi, pa je okrenite na tanjir.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU