Idealne boje odeće na za razgovor za posao: U njima ćete zraćiti samopouzdanjem, ali jednu bi trebalo da izbegnete

Kristina LJubisavljević

30. 06. 2023. 000000 08:40

Foto: Profimedia

Prvi utisci su važni, a pema Forbsu, imamo navodno samo sedam sekundi da ostavimo dobar prvi utisak. Sa tom statistikom je svaki detalj važan. Tako dolazimo i do teme odabira odeće u kojoj ćemo se osećati samopouzdano što je važan detalj. Odabir odeće sa pravom bojom omogućiće vam da prenesete svoju energiju na najbolji način.

Boje na razgovoru za posao

Plava

Ako ste ljubitelj plave boje, onda imate sreće. Plava je među prvim bojama koje možete da birate ako idete na razgovor za posao. Plava boja govori da ste stabilna osoba od poverenja koja pokazuje urednost. U istoriji, plava je igrala veliku ulogu u predstavljanju određenih kvaliteta. Na primer, u srednjem veku, plava boja u vašoj garderobi je signalizirala da ste bogati i moćni, piše The List. Takođe, obratite pažnju da izaberite plavu koja dobro stoji vašoj koži. Topli tonovi kože izgledaju najbolje u tamnoplavoj, plavoj boji ili zelenoj boji.

Siva

Siva boja može da izgleda pomalo dosadno, ali se može upariti sa većinom drugih boja. Siva boja simbolizuje vašu sposobnost da budete racionalni i tačni u situacijama rešavanja problema. U psihologiji boja, siva predstavlja uravnotežen pogled i nepristrasnost.

Bela

Bela je osnovna boja koju treba koristiti kao neutralnu u garderobi tokom svih godišnjih doba. Bela boja pokazuje da ste izuzetno organizovani i izbirljivi kada su detalji u pitanju. Takođe, nošenje belog znači da ste verovatno pažljiva osoba.

Crna

U svetu psihologije boja, crna je često boja koju povezujemo sa otmenošću i snagom, koje su odlične osobine za lidera. Crna se lako može upariti sa bilo kojom drugom bojom. Ako želite da bude jednostavno, crna haljina koja ide do kolena je skroman i klasičan izbor. Kada se prijavljujete za više umetničke uloge u kompaniji, igranje bojama može biti od koristi.

Ukoliko ste više za jače boje žuti i ljubičasti detalji mogu da deluju izuzetno prijatno na rozgovorima za posao, dok se preporučuje da se narandžasta izbegava jer deluje pretenciozno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU