Princeza Dajana danas bi imala 62 GODINE: Sećanje na majku ujedinilo braću (VIDEO)

Magazin Praksa

02. 07. 2023. 000000 10:30

Photo: Instagram printscreen/hellocanadamag

Bila je najfotografisanija žena na svetu u jednom trenutku, filantrop i humanitarac, i ljubimica naroda. Tragično nastradala Lejdi Di, kako su je od milošte zvali, 1.jula 2023. bi napunila 62 godine.

Ona bi danas bila baka petoro unučića, a njeni sinovi bi možda bili u drugačijim odnosima...
Ipak, princ Viliam i princ Hari su izgleda stavili svoj sukob po strani, kako bi podržali ceremoniju dodela
nagrada u Dajaninu čast.

U petak su objavljeni dobitinici Dajanine nagrade, kojom se odaje počast 180 mladih ljudi za njihove humanitarne napore i društveni rad.

Dajanini sinovi igraju aktivnu ulogu u organizaciji, a za ceremoniju dodele ove godine, Vilijam i Hari su snimili video-poruke u kojima čestitaju dobitnicima. Njihovi video snimci su snimljeni odvojeno, ali zajednička su bila osećanja koja su braća prenela vojim porukama:

'' Kada ulažemo u mlade ljude, kada im pružamo alate i mogućnosti da naprave razliku, oni zaista mogu da premene svet'', rekao je Vilijam.
'' Verovanje koje deli moja majka i ono što sa ponosom nastavljam u njeno ime''.

'' Dok se okupljamo, podsećam se na duboko uverenje koje je moja majka imala- u transformativnu moć mladih ljudi. Ona je prepoznala njihovu jedinstsvenu sposobnost da izazovu ''status kvo'' i i zalažu se za inkluzivnije i saosećajnije društvo'', poručio je Hari.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU