Glumica ostavlja bez daha u izdanju koje je sinonim za stil ""starog novca"": Estetika koja je postala stvar prestiža, ali je ne mogu svi izneti (FOTO/VIDEO)

Magazin Praksa

04. 07. 2023. 000000 13:00

Photo: Profimedia

Sofisticiranost bez previše truda, tako bi se mogao opisati izgled proslavljene glumice Natali Portman na poslednjem pojavljivanju u Parizu.

Glumica je nosila šik haljinu sa nežnim cvetovima, sa potpisom Diora. Mala bela torba, naočare za sunce i neupadljive sandale, dokaz su da je manje-više i da ne treba previše detalja za upečatljiv izgled. Portmanova je svoju smeđu kosu dužine tik ispod ramena pustila nehajno da pada.

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emanuela Formoso (@thefashionlover_net)

Sve je delovalo ne previše nametljivo, a opet skupo. Estetika Old money, ili u prevodu- stari novac, sve je zastupljenija među poznatima u svetu. Jedna od predvodnica je svakako Sofija Riči, manekenka i ćerka pevača Lajonela Ričija. Čini se da njen stil pokušavaju da iskopiraju povremeno Kendal i Kajli Džener...

O čemu je zapravo reč?

Sam pojam old money fascinira decenijama, i očigledno nije nigde ni blizu da prestane, čak ni kad je u pitanju generacija koja se trudi da negira naučene forme i establišment. A old money je upravo sublimirani establišment pretvoren u slike, on bukvalno sa sobom nosi svoj miris, objašnjava Buro247.

Zamislite Hermès 24 Faubourg i miris kože sa tek uglancanog sedla, Chanel 5, kašmirski džemper (svetao, razume se)... Porodična bogatstva i internate... Jasno vam je o čemu pričamo: o životu koji kao da je Ralph Lauren reklama iz osamdesetih i devedesetih.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU