PRAVA LETNJA POSLASTICA: Osvežavajući i kremast čizkejk sa višnjama (RECEPT)

Jelena Knežević

10. 07. 2023. 000000 13:00

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

- 200 g mlevenog keksa

- 125 g maslaca

- malo mleka za koru

- 300 g nemasnog sira za kolače

- 160 g šećera u prahu

- 250 ml slatke pavlake

- kašika soka od limuna

- 2 kesice želatina u prahu

- 300 g višanja

- 200 ml soka ili vode

- 4 kašike šećera

Mleveni keks, maslac i mleko sjedinite u kompaktnu masu, pa ravnomerno utisnite u kalup za čizkejk. Sir i šećer u prahu izmiksajte, a zatim sipajte sok od limuna. Posebno umutite mikserom slatku pavlaku, pa je sjedinite sa sirom. Jednu kesicu želatina prelijte sa četiri kašike hladne vode. Kada nabubri, zagrejte na ringli nekoliko sekundi, da se otopi, stavite u fil sa sirom i promešajte. Sipajte u kalup preko keksa i stavite u frižider da se ohladi.

U međuvremenu spremite preliv sa višnjama. Drugu kesicu želatina prelijte sa četiri kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U očišćene višnje, koje su pustile sok, dodajte običan šećer i kuvajte desetak minuta. Sklonite sa ringle i u to umešajte želatin. Promešajte i ostavite desetak minuta da se preliv prohladi, a nakon toga sipajte preko ohlađenog belog fila i stavite u frižider da se ohladi i dobor stegne preko noći.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU