Musaka od tikvica spremljena na baka Jelin način: Još ukusnija i sočnija (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

17. 07. 2023. 000000 08:20

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za musaku od tikvica kakvu do sada niste jeli.

Potrebno je:

  • 1 veća tikvica
  • malo soli
  • 4 jaja
  • 3 kašike brašna
  • 3 kažike prezli
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 50 ml mleka
  • malo rendanog kačkavalja
  • 1/2 pilećeg pelog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 kašičica belog luka
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 ravna kašičica mlevene paprike
  • malo mlevenog bibera
  • ulje

Priprema:

  1. Meso iseći na krupnije komade, pa ga staviti u blender. Dodati glavicu sečenou crnog luka, beli luk, začin, papriku, biber, jaje i sve izblendati.
  2. Baka je celo pileće belo izblendala pa od ostatka ispržila pljeskavice. Tikvice iseći na tanke listiće, posoliti da odstoji 10 min, pa procediti.
  3. Provući kroz brašno, jaja i prezle i na jakoj vatri za čas ispohovati. Na dno tepsije staviti pola tikvica pa rasporediti meso.
  4. Odozgo pokriti ostatkom pohovanih tikvica. U činiju staviti 2 jaja, umutiti žicom sa pavlakom, pa dodati mleko. Preliti preko musake i po želji staviti malo rendanog kačkavalja.


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU