Istraživanje došlo do odgovora: Koliko treba da traje savršen spoj?

Jelena Knežević

17. 07. 2023. 000000 13:00

Foto: Shutterstock

Od toga koliko ćete vremena provesti na prvom sastanku sa potencijalnim partnerom zavisi kako će se razvijati vaš odnos, tačnije da li će uopšte doći do emotivne veze.

Istraživanje je pokazalo da savršen spoj treba da traje dva sata, ako želite da vaša ljubav opstane. Čak 39 odsto učesnika studije tvrdi da su otpočeli pravu romansu nakon prvog sastanka koji nije trajao duže od 120 minuta.

Ali osobama, koje su spavale zajedno već prilikom prvog susreta ili su samo popili kafu na brzinu, u većini slučajeva veza je bila osuđena na propast.

LJubavni susreti koji su trajali kraće od 20 minuta ili pak pet, šest ili sedam sati, bili su dugoročno uspešni samo kod jednog procenta parova. Oni koji su trajali od 40 do 60 minuta dobro su se završili u 22 odsto slučaja, dok su spojevi duži od tri sata bili uspešni za 17 procenata parova.

Starije osobe će najverovatnije pronaći ljubav na dvočasovnom sastanku, dok će 41 odsto starijih od 55 godina takođe upoznati srodnu dušu. Ali 36 procenata mladih, između 18 i 24 godine, reklo je da im se to nije desilo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU