KETO PIZZA: Napravite dijetalnu varijantu ovog omiljenog jela i jedite bez griže savesti (RECEPT)

Magazin Praksa

17. 07. 2023. 000000 15:30

Photo: Youtube printscreen/ Stefany Steph

Ovo je idealno rešenje za sve ljubitelje pice. Mala varijacija od standardih recepata na koje smo navikli jer ovog puta se kora pravi od karfiola.

Karfiol je jedna od namirnica koja se preporučuje za detoksikaciju organizma i koja nas štiti od štetnog dejstva oksidanata u našem telu. Zbog svog antiinflamatornog dejstva karfiol pomaže u snižavanju holesterola i ima antibakterijska svojstva.

SASTOJCI:

400g karfiola
jedno jaje
100g gauda sira
začini ( so i biber)
pečenica/šunka
kečap/pelat/majonez

PRIPREMA:

Najbolje korisiti svež sirovi karfiol. U secku isitnite karfiol tako da dobijete "pirinač od karfiola" , potom u duboki tiganj sipajte malo maslinovog ulja i dodajte karfiol sa začinima.

Tako krčkajte oko 10ak minuta, dok karfiol pusti svoju tečnost i ta tečnost ispari. Kada bude gotovo sipajte ga u posudu pa kada se prohladi i postane mlak u njega dodajte jaje i sve lepo promešajte.

U ovu smesu zatim dodajte polovinu sira gaude ili edamera, koji je prethodno narendan. Smesu za koru pice zatim stavite u tepsiju, koju ste prethodno obložili pek papirom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU