POSNI ĐUVEČ: Za sve one koji poste sredu i petak, ovo jelo je tako dobro, da ga možete jesti i ostalim danima (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

21. 07. 2023. 000000 12:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

1 veća glavica crnog luka
1 veća šargarepa
sadržaj kesice za đuveč ili sveže povrće
3 kašike opranog pirinča
1 veći paradajz
1 kašika začina
1/2 kašičice crvene paprike
ml. biber
peršunov list ulje

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk, šargarepu, da dodati smrznuti sastav za đuveč ili 2 sveže paprike sečene, 2 šake graška, malo boranije, pa sve lepo propržiti. 

Dodati opran piran pirinač, biber, papriku, začin i naliti vodu da ogrezne. 

Kuvati na tihoj vatri da vod uvri. Dodajte peršunov list seckan. Naš đuveč je gotov. 
Uz neku čorbicu sjajan ručak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU