Lazanje iz tiganja, gotove za tili čas: Odlična ideja za ručak ako nemate puno vremena (RECEPT)

Jelena Knežević

22. 07. 2023. 000000 15:00

Foto: Shutterstock

Ko još može da odoli lazanjama? Veoma su popularno jelo na ovim prostorima - ovožavaju ih sve generacije. Donosimo vam jednostavniji i brži, a podjednako ukusan recept za ovo italijansko jelo.

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 400 g mlevenog mesa
  • 300 g kora za lazanje
  • 600 ml soka od paradajza
  • 200 ml vode
  • 200 ml pelata
  • 150 g mocarele
  • 150 g kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

  1. Iseckajte crni luk, pa ga dobro prodinstajte. Potom, kada omekša, dodajte usitnjen beli luk, so, biber i meso, pa propržite još nekoliko minuta.
  2. U smesu dodajte vodu i sok od paradajza, pa ostavite da se krčka još 10-ak minuta.
  3. Preko meso poređajte kore za lazanje, pa prelijte pelatom.
  4. Poklopite tiganj i ostavite još 20-ak minuta na vatri dok se testenina ne skuva.
  5. Kada se sve ukrčka, izrendajte kačkavalj odozgo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU