Mali trikovi za neodoljivo hrskav krompir: Odličan prilog uz ručak (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

22. 07. 2023. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 600 g krompira
  • suvi začin
  • 4 kašike brašna hlebnog
  • 2-3 kašike mleka
  • mleveni biber po želji
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica slatke paprike
  • malo tucane ljute paprike
  • 2 čena belog luka
  • ulja za prženje

Priprema:

Krompir oguliti, oprati i iseći na kocke. Staviti začin biber ako volite, i slatku i ljutu papriku, brašno i ulje 2 kašike i sve dobro izmešati. 

Sipati malo ulja u tiganj, pa kad se dobro ugreje dodati krompir da zacvrči. Poklopiti. Okrenuti kad se zapeku sa jedne strane. Dodati 2-3 kašike mleka i 2 čena seckanog belog luka.

Pržiti još malo i vaditi rešetkastom lopaticom..služiti toplo uz dobru salatu. Prijatno!