Čokoladni kolačići bez šećera, brašna i jaja: Možete ih jesti bez griže savesti, a idealni su i za svečane prilike (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

22. 07. 2023. 000000 12:30

Foto: Youtube/printscreen/Quick Simple & Delicious

Čokoladni kolači skoro svakom su slaba tačka. Retko ko se zaustavi na jednom kolaču, a ako vodite računa o ishrani ili kilogramima, ovo je savršen recept za vas. Pravi se bez šećera, jaja i brašna, pa ga možete jesti bez griže savesti.

Sastojci:

  • 200 g urmi
  • 110 g pečenih lešnika 
  • 40 g kokosa 
  • 1 kašičica instant kafe
  • 1 kašika vode 
  • prstohvat soli
  • 2 kašike kakao praha 
  • 2 kašike meda 
  • 120 g crne čokolade, bez šećera
  • 1 kašika ulja

Priprema:

  1. Urme potopite 10-ak minuta u toploj vodi. U međuvremenu, u blender ubacite 60 gr lešnika, kokos, kafu (koju se prethodno pomešali sa kašikom tople vode) i so, pa dobro izblendajte.
  2. Dobijenu smesu prebacite u odvojenu posudu, a u blender dodajte urme, kojima ste prethodnodno izvadili koštice, i med, pa tu smesu dobro izblendajte. Od smese sa urmom rukama oblikujte kockice i ređajte na tacnu. Stavite u zamrzivač na 15 minuta.
  3. Za to vreme, otopite čokoladu sa uljem, pa dodajte smesu sa lešnicima i promešajte. Dobijene kolače umočite u čokoladu i vratit u frižider da se stegnu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU