Malo drugačiji od onih na koje smo navikli: Recept za SLANE MAFINE OD PIRINČA

Kristina LJubisavljević

29. 07. 2023. 000000 17:30

Foto: Shutterstock

Prednost ovog jednostavnog recepta je u tome što se može veoma lako prilagoditi svim ukusima: može biti hranljiva užina za decu, ali zaslužuje, a uz neke dodatke je i odličan izbor za lagani letnji ručak ili večeru.

U ime zdravlja, u receptu ispod koristi se integralni pirinač, ali slobodno koristite i druge vrste pirinča, nećete pogrešiti.

Ovde se u pirinač dodaje isprobana kombinacija brokolija i dobre količine čedar sira, ali slobodno ubacite omiljeno povrće – ne izostavljajte sir, s jedne strane, zbog ukusa ali i zato što služi za vezivanje smese.

Lako se prave, a krajnji rezultat je istovremeno uzbudljiv i ukusan.

Sastojci:

  • 1/3 šolje brokolija, seckanog
  • 1 i 1/4 šolje kuvanog smeđeg pirinča
  • 1 veliko jaje
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1/3 šolje rendanog sira čedar
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite kalup za mafine sa 6 delova. Pomešajte sve sastojke u činiji, a zatim sipajte smesu u kalupe za mafine! Pecite mafine 25 minuta dok ne porumene, a zatim ostavite da se hlade nekoliko minuta pre serviranja.

Prijatno!