Lisnata hrskava pita od razvijenih kora: Spremljena po baka Jelinoj recepturi - Toliko jednostavno da uspeva i početnicima u kuhinji(RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

31. 07. 2023. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za lisnatu hrskavu pitu od razvijenih kora.

Potrebno je:

  • 400 gr brašna
  • soli
  • 150 ml  mlake vode
  • 120 gr margarina
  • 3 kašike ulja


Nadev:

  • 150 gr sira + 6 briketa smrznutog spanaća
  • 150 gr sira + belance
  • žumance

Priprema:

  1. U činiju sipati brašno, vodu i so i zamesiti glatko testo. Podeliti na dva dela, formirati loptice i pokriti  folijom da odstoji 20 minuta. Pobrašnjiviti sto pa oklagijom razviti što tanje. U tiganj staviti 120 gr margarina i 3 kašike ulja pa istopiti.
  2. Premazati razvučenu koru, saviti levu i desnu stranu i sastaviti u sredini. Opet premazati savijene strane, pa preklopiti donji i gornji deo pa premazati i saviti, pa preklopiti.
  3. Oklagijom razviti u pravougaonik, pa ga iseći na manje kvadrate. U svaki kvadrat staviti, po kašiku spanaća i sira. Uviti polako u rolnicu i ređati u pleh stranica gde se testo sastavlja staviti  odozgo.
  4.  Kad se rolnice raspuknu izgledaće fantastično. Drugu lopticu uraditi kao prvu pa preseći na pola i staviti prvi deo na dno podmazanog pleha.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU