Tajna najukusnijeg sosa od pečuraka: Idealan prilog uz meso

Kristina LJubisavljević

31. 07. 2023. 000000 15:30

Foto: Shutterstock

Savetujemo vam kako da napravite savršen egzotičan preliv.

Na dve kašike zagrejanog maslaca dodajte kašiku maslinovog ulja, pa sitno iseckan luk (glavica crnog i četiri čena belog) i dinstajte. Dodajte 300 g pečuraka koje ste oprali i isekli na tanke listove, a onda sve lagano promešajte. Dinstajte tri-četiri minuta. Malo posolite, a zatim dodajte dve kašike belog vina. Posle pet minuta ubacite sitno iseckan peršun i majčinu dušicu.

Kada se pečurke uprže sipajte 400 ml pavlake za kuvanje. Čim provri smanjite temperaturu i ostavite da se sos krčka još 15 minuta. Pobiberite i sklonite sa ringle.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU