Napravite SAMSU: Recept za tradicionalnu pitu sa sirom (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

01. 08. 2023. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • pakovanje tankih kora za baklavu
  • 2 g sira mekšeg
  • ulje, a i može mast

Preliv:

  • 300 g kiselog mleka
  • 100 ml jogurta
  • 3 čena belog luka izgnječenog

Priprema:

Prvu koru premazati uljem, dodati drugu, pa i nju premazati, a u dnu staviti izmešan mekši sir i rasoirediti po ivci. 

Uviti u cigaret rolnicu i saviti je u krug na sredinu podmazanog pleha. Tako sastaviti do kraja, sve u krug dok se ne popuni tepsija.

Premazati uljem i iseći po želji.  Peći na 200 stepeni C 30 minuta.

Umutiti u činiju kiselo mleko i jogurt sa belim lukom, pa izvaditi tepsiju iz rerne preliti pečenu pitu i vratiti u rernu još par minuta da lepo upije. Izvaditi iz rerne pokriti krpom i prohlađenu seći!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU