Da li je moguće? Pas doneo lek i vodu vlasnici nakon što joj se slošilo (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

04. 08. 2023. 000000 13:00

Foto: Shutterstock

Kejti Grejem od detinjstva ima sindrom posturalne tahikardije (POTS), koji izaziva simptome uključujući ubrzan rad srca, vrtoglavicu i umor pri ustajanju.

Iz tog razloga je 2019. godine dobila ženku australijskog ovčara Bejlija kao terapeutskog psa da joj pomogne prilikom iznenadnih napada, prenosi Klix.

Tokom nedavne epizode, kamera u Kejtinoj kući snimila je trenutak kada je Bejli došla da je upozori na predstojeći napad i čak joj donela lek i vodu. Video, koji je prvobitno deljen na TikTok-u, postao je viralan, prikupivši milione pregleda. "Tako sam neverovatno zahvalna što imam Bejlija u svom životu“, rekla je Kejti za NeedToKnov.co.uk.

- Bejli je obučena da uhvati miris koje moje telo ispušta pre nego što dobijem napad. Ovo mi daje dovoljno vremena da stignem na sigurno mesto i pripremim se da izgubim svest.

Prema Kejti, njen sindrom je "veoma iscrpljujući invaliditet i može prouzrokovati da se osoba nasumično onesvesti“, tako da je njen pas "obučen da ode po lekove, vodu i sve što joj je potrebno za vreme dok mora da ostane na zemlji".

Na snimku, Kejti se može videti kako radi na svom laptopu u kuhinji pre nego što ustane. Dok je hodala, četvorogodišnja Bejli je primetila da nešto nije u redu i skočila je do nje da je natera da sedne. Nakon što je „sedela” svog vlasnika, Bejli je skočila na stolicu da uzme lekove sa tezge, nakon čega je otvorio frižider i doneo joj flašu vode.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU