Poslovni autfiti Amal Kluni su najlepša inspiracija za jesen: Zanosna advokatica može da ponese SVE (FOTO)

Magazin Praksa

07. 08. 2023. 000000 17:30

Photo: Profimedia

Amal Kluni (45) je jedna od najbolje obučenih žena na svetu, koja ima zavidnu advokatsku karijeru, i supruga Džordža Klunija, a njeni poslovni autfiti se pamte. Kada je uplovila u vezu sa glumcem, privukla je pažnju javnosti, zbog čega su je fotografi pratili u stopu – i godinama fotografisali njene elegantne, šik odevne kombinacije.

Amal je uvek zanosna i besprekorno obučena, u pažljivo odabrane dizajnerske komade – njen stil se često stavlja u prvi plan, ali vredi pomenuti i koliko je impresivna njena karijera. Amal zastupa klijente pred međunarodnim sudovima, uključujući Međunarodni krivični sud, Međunarodni sud pravde i Evropski sud za ljudska prava. Pored rada na sudu, ona daje savete vladama i pojedincima, o pravnim pitanjima iz oblasti svoje ekspertize.

Amal često zastupa žrtve masovnih ratnih zločina, kao što su genocid i seksualno nasilje. Učestvovala je u mnogim značajnim slučajevima u vezi sa ljudskim pravima poslednjih godina, uključujući prvo suđenje u svetu u kojem je pripadnik ISIS-a osuđen za genocid nad Jazidima. Takođe, služila je kao viša savetnica Kofija Annana kada je bio izaslanik UN-a za Siriju, i članica je britanskog tima stručnjaka za sprečavanje seksualnog nasilja u zonama sukoba.

Dok se posvećeno bavi svojim pozivom, Amal uspeva da baš uvek u javnosti izgleda glamurozno. Zato ćemo se vratiti na njen modni stil i napraviti mali pregled njenih najlepših poslovnih autfita kroz godine. Mogu vam poslužiti kao lepa inspiracija pred jesen.

Chanel kostim

Klasičan poslovni kostim, koji čine suknja i blejzer, nikada zapravo nije izašao iz mode, ali kako biste izbegli previše retro izgled, obratite pažnju na kroj i boju. Pencil suknja i kraći sako će napraviti lepe proporcije. Amal je izabrala neutralne boje od glave do pete, ali i dalje ne izgleda nimalo dosadno.

 

Poslovna haljina

Amal nam je pokazala da poslovne haljine formalnog kroja mogu izgledati veoma senzualno i moderno, ako znate šta najbolje odgovara vašoj figuri. Odvažite se da odlučite se za belu boju, koja će u dnevnim izdanjima delovati posebno glamurozno.

Burberry mantil

Uložite u jesenje odevne komade koji će trajati – i svaki vaš autfit učiniti za nijansu elegantnijim. Primer je vanvremenski mantil, koji je zaista lako uklopiti u svaku kombinaciju tokom prelaznih sezona. Amal to odlično zna i često je viđena u svom Burberry mantilu.

Altuzarra od glave do pete

Amal često nosi neutralne poslovne kombinacije, ali ume i da iznenadi maštovitim uparivanjem dezena. Ona je blistala u Altuzarra komadima – pepito pantalonama do članaka i raskošnom mantilu, koje je povezala klasičnim džemperom.

Camel kaput

Ultimativni model kaputa u ormaru svake žene mora biti u dve boje: crnoj ili camel.  Amal je dočarala svu eleganciju camel kaputa, koji je uparila sa crvenom bojom koja se posebno lepo ističe uz nude nijanse.

Poslovno odelo

Ove jesenje sezone, korporativni stil će zapravo biti veliki modni trend, tako da pruge na tamnim bojama više nisu dosadne i zastarele. Amal zna da je savršeno krojeno odelo lagan, a moderan izbor kada ne znamo šta da nosimo na posao. Ona skoro uvek nosi svoje salonke u boji kože, špicastog oblika, koje su pametan izbor jer dopunjuju svaku kombinaciju na suptilan i šik način.

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU