Punjene paprike ne moraju uvek biti punjene mesom: Probajte sa rendanim tikvicama i fetom- pravo uživanje za nepca (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

10. 08. 2023. 000000 09:30

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno je:

paprike sveže 
1 veći crni luk
3 čena belog luka ili mleven suv
1 sveža mlada tikvica
1 veća šargarepa
može i 1 veći krompir
1 kašika puna griza
100 gr feta sira na kockice
50 gr narendanog kackavalja
1 jaje
suvi začin, ml.biber
origano
malo ml paprike
1 veći paradajz
1 kašika brašna i instanta supe 
100 ml kuvanog paradajza
ulje

Foto: Bakina kuhunja

Priprema:
Tikvicu mladu oprati i izrendati , dodati kašiku ravnu suvog začina i izmešati i ostaviti 10 minuta pa ocediti .
Šargarepu izrendati, a luk iseckati i propržiti na ulju da omekša.

 Dodati  sve začine, i u to ubaciti jaje, griz i  feta sir,  i izjednačiti lagano. Paprike oprati i izvaditi seme. Puniti nadevom i zatvarati kriškama paradajza ili listovima krompira. 

Mogu se ostaviti i odsečeni deo sa drškom i sa time zatvarati. Ređati u podmazan dublji pleh. 


Izmešati instant supu i brašno, dodati kuvan paradajz, malo ulja i 200 ml vode i sve žicom izmešati i preliti paprike. Peći na 220 stepeni, pokrivene, pa pred kraj otkriti oko 40 minuta. Niste ništa slađe jeli...
 

 

                                                 За још рецепата запратите нас на Виберу