Mirisne veknice hleba za nekoliko dana: Mogu dugo stajati u frižideru - ovo je tajni sastojak (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

12. 08. 2023. 000000 09:30

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno je:
2 kasike kisele pavlake
350 ml mlake vode
3 kasike maslinovog ulja moze suncokretovo
30 gr kvasca svezeg
2 kasicice secera
1 kg  btasna br T/400
soli

Priprema:
Razmutiti kvasac u malo mlake vode dodati kvasac, pa kad zapeni sipati ga u vanglicu.

Foto: Bakina kuhinja

Dodati ostatak vode, pavlaku, ulje, branšo i odozgo so. 

Zamesiti testo ne mnogo tvrdo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.

Podeliti na 4 jednake loptice, pa ih malo obraditi rukama i  pokriti da odmore 10 minuta. 

Razviti u pravougaonik,  uviti u veknu i poređati u pleh. Iseći  vekne oštrim nožem na koso, pa pokriti da odmori oko 15 minuta.  Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta.. Miriše cela kuća!

Prijatno!
 

                                            За још рецепата запратите нас на Виберу