ĐUVEČ OD SPANAĆA: Zašto ovo povrće ne biste spremili NA MALO DRUGAČIJI NAČIN (RECEPT)

Magazin Praksa

17. 08. 2023. 000000 16:30

Foto: Shutterstock

Spanać uglavnom uvek spremamo po istom receptu, ali vam donosimo malo drugačiji recept koji svavako vredi zapisati.

Sastojci:

500 g spanaća
6 glavica crnog luka
2 struka praziluka
2 do 3 krompira
3 paradajza
3 zelene paprike
1 šoljica pirinča
aleva paprika
kašika brašna
so, biber
peršun
ulje

Priprema:

1. Na ulju propržite tri glavice na rebarca isečenog crnog luka i na kolutove isečen praziluk. Posolite, pospite malo alevom paprikom i biberom.

2. Očišćen i opran spanać posolite i ostavite da malo odstoji. Ocedite ga, sitno isecite i pomešajte s prženim lukom da se i on malo proprži. Dodajte opran pirinač, krompir isečen na kockice, isečenu papriku i paradajz i sitno sečen peršunov list. Nalijte mlakom vodom i kuvajte na tihoj vatri.

3. Skuvan pirinač prespite u vatrostalni sud. Preostale tri glavice crnog luka isecite na kolutove, pa ih poređajte preko spanaća.

4. Napravite zapršku od četiri kašike ulja, kašike brašna i malo aleve paprike. Prelijte preko kolutova luka i zapecite u rerni. Jelo služite toplo.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU