MARGARITA TORTA: Jako popularna u svetu- sastoji se od skroba, jaja, šećera i limuna koju je čini ČAROBNOM (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

18. 08. 2023. 000000 09:30

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

120 gr kukuruznog skroba

120 г šećera

4 јаја

1 limun (sok) može i korica

Priprema:

Iscedite sok od jednog limuna, po želji mozete i malo korice. Okrugli pleh 24 cm obložite dno pek papirom i premažite puterom.

Foto: Bakina kuhinja

Odvojte belanca od žumanaca. Žumanca dobro izmiksirajte sa šećerom da pobeli i zgusne se.

Dodajte umućena belanca u žumanca,  prosejani skrob i limunov sok i sve izjednačite.

Sipati smesu u podmazan kalup. Peći na 180 stepeni oko 50 minuta dok ne porumeni. Potpuno ohlađenu izvadite iz kalupa i pospite prah šećerom. Uživajte u jenistvenom i neobičnom ukusu!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU