Tikvice spremljene na ovaj način obožavaće i mališani: Obrok za bilo koje doba dana spreman za tili čas (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

19. 08. 2023. 000000 08:30

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam provereno dobar starinski recept za tikvice.

Potrebno je:

  • 1 veća tikvica
  • 200 gr kisele pavlake
  • 3 jaja
  • 50 gr prezli
  • 50 gr brasna
  • 50 gr kačkavalja
  • soli
  • 3 čena belog luka

Priprema:

  1. Tikvice iseći na tanje listove i posoliti. Ostaviti da stoji u soli oko 20 minuta.
  2.  Ocediti tecnost. U činiju narendati kačkavalj na sitno, dodati jaja pa zajedno umutiti.
  3. Na foliju staviti brašno i prezle. List tikvice provuci kroz brašno, zatim kroz jaja i kačkavalj i na kraju u prezle.
  4. Ređati u podmazan pleh i odozgo narendati jos malo kačkavalja. Peći na 210 stepeni oko 30 minuta. Fantastično hrskavo predobro.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU