Sočan kolač sa smokvama i dva slasna sloja: Poslastica koja će vas osvojiti na prvi zalogaj (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

22. 08. 2023. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za sočan kolač sa smokavama, a toliko je ukusan da će vam se dopasti i da ne volite ovu vrstu voća.

Potrebno je:
Za beli nadev

  • 600 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 2 pudinga od slatke pavlake
  • 2 vanilin šećera

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 puna kašika kakaa
  • 50 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo

Voće:

  • 300 gr smokvih zrelih

Priprema:

  1. U mleko dodati secer. vanilin šecer, pa skuvati puding i dobro ga ohladiti. Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brasno sa kakaom i praškom za pecivom.
  2. Dodati ulje i sve dobro izjednačiti (najbolje mikserom lagano).
  3. Sipati u pleh podmazan i posut brašnom. Kašikom vaditi prohlađen pudink i stavljati u testo gusto jedno do drugog. U svaki puding ubaciti smokvu kojoj ste odsekli vrh i zasekli je u obliku krstića.
  4. Pritisnite do dna da uroni u testo. Peći na 180 stepeni 45 minuta. Kolač se ne sme vaditi iz kalup dok se potpuno ne ohladi..Posuti vanilin i šećerom u prahu. Uživajte!
     

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU