Mekane i sočne buhtle sa šljivama: Slatko pecivo koje će vas opčiniti neodoljivim ukusom (RECEPT)

Jelena Knežević

23. 08. 2023. 000000 18:30

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

- oko 400 g brašna

- 250 ml jogurta

- 20 ml ulja

- 50 g maslaca

- 20 g kvasca

- 300 g šljiva

- kašika šećera

- malo soli

Priprema:

Kvasac razmutite u malo mlake vode, dodajte kašičicu šećera, maslac, jogurt i sve izmutite žicom. Dodajte brašno i so, pa zamesite glatko mekše testo. Ostavite pola sata da naraste. Šljive isecite na polovine i pospite šećerom. Razvijte testo oklagijom u pravougaonik, zatim isecite na kvadrate, pa u sredinu svakog stavite jednu ili dve šljive. Preklopite sa sve četiri strane, pritisnite i okrenute nadole i na kraju ređajte u pleh podmazan uljem. Pokrijte ih da malo narastu, a zatim premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 30 minuta, dok lepo ne porumene. Gotove buhtle pospite šećerom u prahu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU