Kako Danici Maksimović polazi za rukom da izgleda perfektno u osmoj deceniji? Ovo su tajne njene vitke linije

Jelena Knežević

24. 08. 2023. 000000 19:00

Foto: ATA images

Glumica Danica Maksimović jedna je od najlepših srpskih glumica i niko ne može da prenebregne činjenicu da izgleda fantastično u 71. godini. 

- Hteli bi da budem baba, ali ja duhom to nisam. Po krštenici možda jesam, ali se tako ne osećam. Dobijam dosta pozitivnih komentara, ali ima i negativnih, zločestih. LJudi kažu Šta će njoj da u 70. godini pokazuje telo u kupaćem kostimu? Pa kako da uđem u džakuzi u skafanderu?! Ima da se skidam i slikam dokle god mogu i dok mislim da je to pristojno, jer ja u sebi nosim glamur, a ne vulgarnost - ispričala je Danica svojevremeno.

- Imam dobru liniju, jer vežbam dva-tri puta nedeljno. Rastežem se u krevetu, idem na pilates i jogu. Mogu da uradim špagu i most iz mesta, i to bez zagrevanja. Umem i stoj na rukama, kolut napred i nazad, salto... Nije mi teško, jer to sve radim odmalena. Moj život je asketski. Ako čovek želi da ima zategnute mišice, lep ten i da bude zdrav, mora i da vežba. Mora da vodi računa i o ishrani. Ja jedem umereno i nikad ne večeram - rekla je Danica za Informer.

Kako je svojevremeno ispričala za domaće medije, prvo kada ustane se umije hladnom vodom, potom pere zube i istušira se.

-  Kada je reč o ishrani obavezno uzmem kašičicu meda i toplu vodu sa malo limuna, koja spere sve što je nataloženo na crevima i priprema organizam za doručak. Vodim računa o ishrani, pa ujutru konzumiram ugljene hidrate i masti. Nekada su to pahuljice sa jogurtom i mlekom, nekada hleb sa maslacem i džemom uz čaj, a volim i da napravim smuti od voća i povrća koje imam u kuhinji. Odavno sam razbila zablude o hlebu i mislim da ga ne bi trebalo izbegavati, ali treba biti umeren - ispričala je Danica pre nekoliko godina.

NJen meni se uglavnom sastoji od povrća, ribe i voća te je istakla da se njena ishrana bazira na priordnim namirnicama.

Svakog dana je na meniju nešto "na kašiku", ribu jede dva puta nedeljno, a druge vrste mesa ne jede često, već umesto toga jede pečurke.

- Hranim se zdravo, ali ne po direktivi nutricionista, već zato što volim i voće i povrće. U mom tanjiru najčešće su pečurke, brokoli, spanać, blitva, kopriva (u čorbi ili piti), tikvice, kupus, karfiol, a u kući uvek mora biti celera. Čorbe od svega toga prave su energetske i vitaminske bombe, koje mogu biti savršen obrok.

- Kad se narendaju celer, šargarepa i cvekla, pa pospu s nekoliko kapi limuna – eto divne salate, odlične za krvnu sliku. Nedavno sam otkrila kinou, koja sadrži više proteina nego meso, a kalcijumom je bogatija od mleka.
Volim ananas, lubenicu, dinju, avokado… Međutim, što ne pojesti dobru sarmu, fino parče mesa, jagnjetinu, čak i pasulj s rebarcima ili gibanicu, koju volim da spremam jer u njoj uživaju svi moji ukućani i prijatelji? Sledećeg dana malo pripazite šta jedete, bacite se na šargarepicu, jabuke, tikvice, spanać i neće biti problema - rekla je Danica.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU