Rita Ora se ogrnula SRPSKOM ZASTAVOM: Albanka na koncertu pevala sa našim obeležjem (VIDEO)

Isidora Čolaković

27. 08. 2023. 000000 14:30

Foto: Profimedia, Shutterstock, Printscreen/Twitter - ckakosmicka

Planetarno populana pevačica Rita Ora je održala koncvert Szegedi Ifjusagi Napok - SZIN festivalu u Mađarskoj.

Dok je pevala jedan od svojih najvećih hitova, dobila je srpsku zastavu. Pevačica je nastavila da peva i na kraju se njom ogrnula. Ovaj potez je izazvao veliku pažnju javnosti na društvenim mrežama i snimak je postao viralan jako brzo.

 

Poznato je da se Rita Ora javno zalaže za nezavisnost južnog dela naše pokrajne, kao i da je proglašena za počasnog ambasadora takozvane države Kosovo 2015. godine. Rođena je u Prištini 1990. godine, a sa godinu dana se sa porodicom preselila u London.

Nakon ovog poteza našla se na meti negativnih komentara od strane Albanaca. Pevačica se oglasila i objasnila potez koji je mnoge izbnenadio.

- Tokom nastupa na SZIN festivalu u Mađarkoj, jedan fan mi je uručio zastavu. Zbog jakog svetla koje mi je išlo direktno u oči nisam jasno videla čiju zastavu držim. Kada sam sišla sa bine videla sam da je srpska, a ne mađarska zastava. Iako cenim sve svoje fanove iz svih zemalja i kultura, želim da jasno stavim do znanja da sam ponosna Albanka sa Kosova i nikada mi nije bila namera da ne poštujem svoje nasleđe ili da uznemirim svoj narod ili svoju porodicu - rekla je pevačica za lokalne medije.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU