Krompir iz rerne koji ćete obožavati: Napravite sos od nekoliko sastojaka

Kristina LJubisavljević

02. 09. 2023. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 sveža paprika
  • 500 g krompira
  • suvi začin
  • mleveni biber
  • seckan peršun
  • beli luk u granulama
  • malo mlevene i ljute paprike
  • 3-5 kašika pirinča opranog
  • 1 kašika instanta od pečuraka
  • ulje
  • 300 ml vode

Priprema:

Luk iseći na rezanca kao i papriku, pa propržiti na ulju. Dodati suvi začin, papriku, biber, pa skloniti sa šporeta. 

Krompir iseći na kolutove tanje, pa dodati ulja, začina, beli luk u granulama i mleveni biber.  Na kraju dodati seckan peršun.

Tepsiju manju premazati uljem, pa poređati pola krompira. Istresti iz tiganja, pa poređati ostatak krompira i rasporediti.

U činiju sipati vodu i kašiku instanta od pečuraka i malo ulja, izmešati i preliti krompir. Peći na 220 stepen C pokriveno oko 45 minuta da ispari tečnost.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU