Oglasila se udovica Kobija Brajanta: Poslala jaku poruku Novaku Đokoviću (FOTO)

Kristina LJubisavljević

11. 09. 2023. 000000 11:30

Foto: Profimedia

Novak je prilikom preuzimanja pehara odao počas čuvenom košarkašu, Kobiju Brajantu, jer je broj 24 krasio njegov dres kada je postajao najbolji u čemu je naš teniser video veliku simboliku.

Supruga pokojne NBA legende, Vanesa, čestitala je Novaku Đokoviću osvajanje 24. grend slem titule na US Openu 2023. i zahvalila se Srbinu što je posebnom majicom sa natpisom „Mamba zauvek”  odao počast Kobiju.

- Čestitam Novače. Pravi prepoznaju prave - napisala je Vanesa u opisu videa Novaka Đokovića koji je podelila na društvenoj mreži Instagram.

Kobi Brajant, koji je nažalost preminuo u helikopterskoj nesreći zajedno sa svojom ćerkom Đanom u januaru 2020, bio je Đokovićev blizak prijatelj i mentor. Srbin je govorio o ideji koja stoji iza majice i kako ga je Kobi inspirisao da prevaziđe izazove i sumnje u karijeri.

Foto: Printscreen/ Instagram/ Vanessa Bryant

- Razmišljao sam da ovu majicu napravim ako dobijem priliku da osvojim turnir, pre nekih sedam dana. Ni sa kim to nisam podelio sve do pre nekoliko dana kada sam zamolio svoje ljude da mi pomognu da napravim ovu majicu. Kobi mi je bio blizak prijatelj, mnogo smo razgovarali o mentalitetu pobednika. Kada sam se borio sa povredom i pokušavao da se vratim, da se vratim na vrh igre, on je bio jedan od ljudi na koje sam se oslanjao - rekao je Novak tokom ceremonije dodele trofeja.

Đoković je dodao da želi da oda počast Kobijevom nasleđu i da pokaže svoju zahvalnost na podršci.

- 24 je broj dresa koji je nosio kada je postao legenda Lejkersa i svetske košarke, pa sam mislio da bi mogla biti lepa, simbolična stvar da mu se odaju priznanja za sve stvari koje je uradio - rekao je Novak.

BONSU VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU