Pita sa tankim roštiljskim kobasicama: Baka Jelin specijalitet koji morate probati već danas (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

18. 09. 2023. 000000 12:00

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam vrhunski recept od kog će vam poći voda na usta.
 

Potrebno je :

  • 2 jaja
  • 50 ml ulja
  • 60 gr griza
  • 60 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 ml jogurta
  •  malo soli

Nadev za pitu :

  • 1 par rostiljskih kobasic, mogu i virsle
  • 4-5kom kiselih krastavaca

Preliv:

  • 2 jaja
  • 200 gr kisele pavlake

Priprema:

  1. Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, so, izmešati,  dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i opet sve dobro izmešati.
  2. Pleh  dublji, a uži pleh veličine 35x9 cm, obložiti papirom za pečenje. Sipati smesu u pleh, pa preko staviti sa obe strane po jednu veću, oljuštenu roštiljsku kobasicu .
  3. U sredinu staviti kisele krastavčiće, kojima prethodno treba odseći vrhove, pa kobasicu i krastavce dobro uroniti u testo. Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti testo da se peče.
  4. Posle 15-ak minuta ga izvaditi iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake.
  5. Vratiti u rernu, pokriti folijom i nastaviti pečenje još oko 40 minuta... 15 minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lepo zapeče. Seci prohlađenu.
  6. Odlična je kao samostalno jelo, užina, vecera ili za poneti- Fantastična, jako mekana, a jos vise ukusna. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU