Recept za pravi domaći ručak: Kako se sprema sladak kupus sa rebrima (video)

Kristina LJubisavljević

25. 09. 2023. 000000 13:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 300 g svinjskih rebara
  • 1 manja glavica slatkog kupusa
  • 2 šargarepe
  • 1 celer koren ili stabljika
  • 2 manja krompira
  • 1 veći svež paradajz
  • 1 sveža paprika, može ljuta
  • 3 čena belog luka
  • ulje
  • 1 kašika suvog začina

Priprema:

U šerpu iseci pola glavice kupusa na kocke i staviti na dno. U sredinu poređati meso, šargarepu, kockice krompira, celer, papriku svežu. Sve to pokriti sa drugom polovinom kupusa.

Naliti vodom do pola lonca i krčkati na laganoj vatri oko sat vremena. Pred kraj staviti na kockice paradajz.

U tiganj sipati ulje i naseckan beli luk da se proprži. Ako vam je kupus dosta redak dodajte u zapršku brašna. Kad luk porumeni, skloniti sa vatre, pa staviti mlevenu papriku i odmah sipati u kupus i lagano promešati.

Dodati i začin i so po zelji. Na kraju staviti seckan peršunov list. Vrhunsko jelo!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU