Zimnica za sladokusce: Voće u tegli spremno za zimu (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

01. 10. 2023. 000000 18:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • breskve zrele, ali tvrđe
  • šljive po izboru
  • šećer
  • po želji limun

Priprema:

Breskve oprati, izvaditi košticu i iseći na pola ili na četvrtinu ako su veće. 

Tegle sterilisati na 100 stepeni u rerni, pa ređati breskve u teglu.

U svaku teglu staviti 3 kašike šećera i naliti vodom da prekrije voće. Isto tako uraditi i sa šljivama ili bilo kojim voćem.

Zatvoriti tegle dobro zatvaračem i staviti u hladnu rernu na 90 stepeni C 90 minuta.

Ostaviti do sutra pa poređati sa ostalom zimnicom.

Napomena:

Recept je bez šećera, vec samo po 1 vanilin secer i po krug limuna.