Kako da sami napravite keks? Recept sa čokoladom ili džemom

Kristina LJubisavljević

30. 09. 2023. 000000 11:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 100 g margarina
  • 100 g masti
  • 2 štangle tamne cokolade
  • 1 jaje
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 180 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g krema ili neki dzem

Priprema:

Umutiti mikserom penasto, jaje, mast, margarin, vanilin šećer. Dodati brašno, pa zamesiti glatko testo i podeliti na dva dela. 

U jedno dodati omekšanu čokoladu. Opet malo mikserom izmešati, pa rukama umesiti. Između dva pek papira razviti svetlo, pa tamno testo - tanko.

Malim kalupom oblika cveta vaditi kolačiće. Malim okruglim kalupom izvaditi okruglu sredinu. Čokoladni deo ostaje ceo.

Peći na 180 stepeni C .Mazati tamni deo kremom ili džemom i prilepiti preko svetli. Prijatno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU